Hoppa till sidans innehåll

Aktuell terminsinformation våren 2022


Vårterminen 2022

Vårterminens lektioner startar tisdag den 4 januari och pågår till och med lördag den 4 juni. Terminen består av totalt 24 lektioner varav två är teorilektioner.

Inga uppehåll görs för helgdagar, dvs ridning även på alla röda dagar.

Teorilektionerna planeras in utöver ordinarie ridlektioner och ersätter alltså inte Det innebär att de kan äga rum på en annan dag än din ordinarie riddag. Teorilektionerna VT-22 är planerade till vecka 6, dvs 8-12 februari och vecka 13, dvs 29 mars-2 april.

 

Säker anläggning

Under första veckans lektioner kommer varje ridgrupp utom hopp-specialridgrupperna, ha en säkerhetsgenomgång kring stall, hästhantering och anläggning. Vi är måna om att förebygga olyckor. Kunskap ger säkerhet och även anhöriga som vill vistas i stallet har obligatorisk närvaro.

Varje elev ansvarar för att ta del av samt följa de rutiner som finns gällande skötsel av häst/ponny och utrustning.

 

Medlemsavgift

Alla ridande på Finntorps Ridskola skall vara medlemmar i Finntorps Ridklubb. Medlemskapet betalas in en (1) gång per kalenderår till ridklubbens bankgiro 5116-7674: 300 kr för juniorer respektive 400 kr för seniorer (från 20 år och uppåt).

Genom ditt medlemskap godkänner du att föreningen får behandla personuppgifter i syfte att bedriva ändamålsenlig verksamhet i enlighet med Dataskyddsförordningen, GDPR.

Du som inte rider på ridskolan men ändå vill stödja ridklubben och ridsporten, bli gärna medlem!

 

Information kring betalning för ridlektioner

Terminsavgiften betalas antingen för hela terminen, dvs 24 gånger, eller genom att vi erbjuder delbetalning 3 ggr/termin. All ridning betalas, utan anmodan, i förskott till Finntorps Ridklubbs bankgiro: 5116-7674. Ange ridelevens namn och ridtid, tack!

Vid delbetalning avser första betalningen 4 ridlektioner och görs innan terminen startar, den andra betalningen avser 10 ridlektioner och skall vara Finntorps Ridklubb tillhanda senast 30 januari, den tredje avser 10 ridlektioner och skall vara Finntorps Ridklubb tillhanda senast 30 mars.

Vid eventuell försening tillkommer 60 kr i individuell påminnelseavgift och vi kan inte erbjuda någon uppsittning före betalning.

Observera att din anmälan för terminen är bindande för hela terminen. När du har betalt första ridavgiften har du bokat dig och är betalningsansvarig för hela terminen. Eventuell uppsägning skall ske skriftligt till Finntorps Ridklubb senast 8 veckor innan terminsstart.

Eleven har möjlighet att rida igen en korrekt avbokad ridlektion inom åtta veckor i mån av plats och under aktiv betalningsperiod.

Vid långvarig sjukdom har eleven möjlighet att rida igen senare under förutsättning att
a) läkarintyg kan uppvisas, samt b) att en individuell överenskommelse angående detta görs med ansvarig ridinstruktör.

 

Information angående avbokning och igenridning

Avbokning av ridlektion sker snarast möjligt och senast kl 14.00 samma dag som du rider på vardagar – på lördagar senast kl 07.30.

All avbokning görs till Anne Ström på sms 070-771 21 91 (oavsett ridgrupp) och även all bokning av igenridning sker hos ridinstruktör Anne Ström på sms/tel 070-771 21 91.

Möjligheten till igenridning är begränsad och kan enbart göras i mån av plats, inte alls vid hoppning och inte under terminens första lektionsvecka. För specialridgrupperna sker igenridning företrädesvis i ordinarie ridgrupper. För våra fyrbenta vänners skull är det viktigt att boka av ridningen, så vi kan fördela hästar/ponnyer hållbart mellan de ridande.

 

Före ridlektion

På informationstavlan framgår vilken ponny/häst ridinstruktören har tilldelat rideleven. Hästlistan sätts upp ca 30 minuter innan lektionen startar.

Varje ridande har ett ansvar att komma i god tid för att borsta, sadla och tränsa sin tilldelade ponny/häst inför lektion. Tänk på att detta tar olika lång tid beroende bl a på väderlek. Att göra i ordning sin häst/ponny i lugn och ro påverkar din ridning positivt och är även till gagn för hästen/ponnyn.

 

Lektionstid

Lektionen startar från och med att eleverna kommer in i ridhuset, den pågår fram till att eleverna ställer upp på medellinjen och sitter av. Upp- och avsittning ingår i lektionstiden, likaså korrigering av utrustning. Detta tar olika lång tid beroende på ryttarnas rutin.

 

Säkerhet utrustning

Alla elever skall ha en godkänd ridhjälm samt ridsko/ridstövel eller stövel/sko med klack. Det finns ett antal hjälmar i olika storlekar för utlåning på ridskolan. Alla rider med handskar på.

Skyddsväst skall användas av ridelever upp till 18 år vid hoppning/bomarbete, vid uteritter samt i specialgrupperna. Ridskolan rekommenderar alla ridelever att använda skyddsväst vid all typ av ridning. Det finns ett antal skyddsvästar i olika storlekar för utlåning på ridskolan.

Vid varje lektion gör ridinstruktören en utrustningskontroll av varje ekipage. Det innebär att ridinstruktören kontrollerar att sadel, träns och ev benskydd m.m. sitter korrekt.

 

Försenade lektioner

Ibland inträffar att lektioner blir försenade – vanligaste orsaken är att någon gjort en ofrivillig avsittning – vi ber om Er förståelse avseende detta.

 Varmt välkomna önskar vi på Finntorps Gård!

När du har betalt in terminens första ridavgift innebär det att du har tagit del av ovanstående information och accepterar dessa regler fullt ut.

Har du frågor – tala med din instruktör! Har du synpunkter – kontakta ridklubben!

Uppdaterad: 10 JAN 2022 20:38 Skribent: Agneta Larsson

Postadress:
Finntorps RK - Ridsport
Gabriella Ahlberg Koch, Parkgatan 26
64161 Valla

Besöksadress:
Finntorps Gård
64291 Flen

Kontakt:
Tel: 0703357705
E-post: gabriellak665@gmail....

Se all info