Hoppa till sidans innehåll

Tävlingspolicy


Policy gällande tävlingsverksamhet för Finntorps Ridklubb

Tack för att du löst tävlingslicens för Finntorps Ridklubb och varmt välkommen till oss!

Läs gärna igenom vår ”Policy gällande tävlingsverksamhet för Finntorps Ridklubb”. Policyn gäller ryttare som har betalt medlemsavgift i Finntorps Ridklubb och har löst tävlingslicens för FRK. Notera att den gäller under hela den tidsperiod som ryttaren har löst licens för.

För att kunna få utfärda tävlingslicens i ridklubbens namn är kravet från Svenska Ridsportförbundet att klubben arrangerar eller är medarrangör vid minst en tävling per kalenderår. Finntorps ridklubb, FRK, har haft möjlighet att utfärda licenser sedan år 2014.  För att kunna hålla hög och jämn kvalitet på tävlingsverksamheten och startavgifterna inte ska bli alltför höga behövs ideellt arbete av medlemmarna i FRK.

Du är alltså mycket varmt välkommen att bidra genom att delta som funktionär vid FRKs tävlingar, hjälpa till vid klubbtävlingar och/eller aktivt bidra till att söka sponsorer eller på annat sätt. Årets aktuella tävlingsdatum hittar du här: https://www.finntorp.net/tavling/ Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta Mikaela Larsson: This is a mailto link ; mobil: 070 6536435

Ryttarens åtaganden

Ryttaren, och i juniorers fall gäller detta även målsman, ska alltid:

* bedriva sin verksamhet med hästen och säkerheten i centrum
* uppträda som en god ambassadör för sig själv, sina medhjälpare och FRK
* uppträda som en god kamrat och i en sportslig anda

Ryttaren har också ett ansvar för sina medhjälpares uppträdande vid tävlingsplatsen. Ryttaren och ryttarens medhjälpare förväntas alltså uppträda som förebilder på hemmaplan, på externa träningar och tävlingar samt i sociala medier.

Ryttare som anmält intresse, blivit uttagen och accepterat att delta i lagtävling accepterar och ställer sig bakom den av lagledning gjord laguttagning. Ekipage bär, i förekommande fall, av klubben tillhandahållen reklamutrustning vid lagtävling och aktiviteter runt lagtävling. Ryttare som har personligt kontrakt med sponsor skall i samråd med FRK komma överens om vilken reklamutrustning som skall bäras vid lagtävling. Ryttare uppmanas att, i förekommande fall, ställa sig till förfogande för FRKs sponsor och medieaktiviteter.

Klubbens åtagande

FRK skall verka för en hög kvalitet i sin tävlingsverksamhet och stötta den enskilde ryttaren med kunskap, horsemanship, sportsmanship och laganda.

FRK står för grenledning, lagledning och administration kring kollektivt tävlande. Vid lagtävlan ansvarar utsedda lagledare tillsammans med grenledare att anmälan sker till respektive tävling. FRK tar årligen beslut huruvida det finns ekonomiskt utrymme för att stå för lagavgiften vid lagtävlingar. Lagavgiften för juniorlagen, där såväl ridskole- som privatryttare ingår, prioriteras. FRK kan komma att ordna träningar/träffar med eller utan häst. Kostnaden för dessa tillfällen avgörs vid varje specifikt tillfälle.

Tävlingar som arrangeras av FRK skall i första hand arrangeras på Finntorps Gård. Även kurser och andra events knutna till FRKs tävlingsverksamhet hålls företrädesvis på Finntorps Gård.

Ryttare som blir medlem i FRK och löser tävlingslicens för FRK accepterar automatiskt denna ”Policy gällande tävlingsverksamhet för Finntorps Ridklubb”.

Uppdaterad: 29 JAN 2019 22:52 Skribent: Agneta Larsson

Postadress:
Finntorps RK - Ridsport
Gabriella Ahlberg Koch, Parkgatan 26
64161 Valla

Besöksadress:
Finntorps Gård
64291 Flen

Kontakt:
Tel: 0703357705
E-post: gabriellak665@gmail....

Se all info